Η αξιοποίηση της Αφάντου γίνεται σε συνολική έκταση 1.615 στρεμμάτων από την οποία εξαιρείται οποιαδήποτε παρέμβαση σε 286 στρ. που χαρακτηρίζονται ως δασικά και αρχαιολογική ζώνη, καθώς και ζώνη προστασίας υγροτόπου.
«Δεν υπάρχει εξήγηση για την απόφαση που εκδόθηκε. Δεν στηρίζεται πουθενά. Εγώ δεν είμαι ο Λάτσης, που θέλει να αξιοποιήσει το Ελληνικό, ούτε η Fraport, που θέλει τα αεροδρόμια. Είμαι ένας μετανάστης από τα Δωδεκάνησα, που θέλει να επενδύσει στον τόπο του, έχοντας έτοιμο ένα masterplan για την επένδυση του Γκολφ Αφάντου, προϋπολογισμού δαπάνης 400 εκατ. ευρώ περίπου. Δεν πρόκειται για ένα έργο, που έχει ως σκοπό να συναγωνιστεί τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της Ρόδου, δεν είναι μια επένδυση all inclusive, που ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι θα δέσμευε τους επισκέπτες του Γκολφ εντός των εγκαταστάσεων, που θέλουμε να αναγείρουμε. Πρόκειται για μια επένδυση, που απευθύνεται σε τουρίστες υψηλών βαλαντίων, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι θα τονώσουν συνολικά την τοπική αγορά» δήλωνε ο κ. Αγγελιάδης στην Δημοκρατική της Ρόδου πριν λίγο καιρό
Μοντέλο Ελληνικού θα ακολουθήσει η αποκρατικοποίηση του ακινήτου που βρίσκεται στην Αφάντου της Ρόδου. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα ξεπεράσουν τα αρχαιολογικά προβλήματα που προέκυψαν από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία, μέσω ενός μνημονίου. Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ και τα δύο επενδυτικά σχήματα που ανέλαβαν την αξιοποίηση της περιοχής, θα υπογράψουν μνημόνιο βάσει του οποίου θα μπουν περιορισμοί στην αρχαιολογική σκαπάνη.
Σε αντίθεση όμως με ό,τι ισχύει στο Ελληνικό, όπου το κόστος των τομών θα βαρύνει τον επενδυτή, στην περίπτωση της Αφάντου το κόστος αυτό συμφωνήθηκε να βαρύνει το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου.
Προτιμητέοι επενδυτές έχουν ανακηρυχθεί οι εταιρείες M.A. Angeliades Inc. με προσφορά ύψους 26,9 εκατ. ευρώ για το ακίνητο Golf (Β. Αφάντου) και η εταιρεία T. N. Aegean Sun Investements Ltd. Mε προσφορά 15,2 εκατ. ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» (Ν. Αφάντου).
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου