MythologyMythologyDocumentariesFestivalspersonswarsBeutiful HellasArtFun

26.3.17

Anthropomorphic twin-headed figurine from Promachon, Serres. 3000-2700 B.C. / Ανθρωπόμορφo ειδώλιο με δίδυμη κεφαλή από τον Προμαχώνα, 3000-2700 π.Χ.

Standing anthropomorphic twin-headed figurine.  Promachon, Level 31, Phase II. Serres, Greece

This amazing anthropomorphic figurune is a part of a big collection from Promachon, Serres, dated to 3000-2700 B.C. 

This twin-headed figurune  symbolizes the perceived duality of the Sun relative to Earth ( Day/Night Light/Darkness) or duality itself. You could say that it represents deriving order from chaos, light from darkness, or truly understanding the difference between good and evil.  

Later from anthropomorphic became a twin-headed eagle. Of course, the meaning of this symbol has changed with time, but that’s the original meaning and usage as far as it can be traced.      

Αυτό το εκπληκτικό ανθρωπόμορφo ειδώλιο είναι ένα μέρος μιας μεγάλης συλλογής από τον Προμαχώνα Σερρών, που χρονολογείται στα 3000-2700 π.Χ.

Αυτό το ειδώλιο με την δίδυμη κεφαλή συμβολίζει την αντίληψη για την δυαδικότητα του ήλιου σε σχέση με τη Γη (ημέρα / νύχτα, φως / σκοτάδι) ή την ίδια την δυαδικότητα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύει την τάξη και το χάος, το φως και το σκοτάδι, ή πραγματικά την κατανόηση της διαφοράς ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Αργότερα από ανθρωπόμορφο έγινε ένας αετός με δίδυμη κεφαλή. Φυσικά, η έννοια αυτού του συμβόλου έχει αλλάξει με το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA

Τα νερά των φυσικών ή ιαματικών πηγών είναι νερά, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Είναι εμπλ...