MythologyMythologyDocumentariesFestivalspersonswarsBeutiful HellasArtFun

2.7.17

Αρχαία Ελληνικά Αγγεία σε Έκθεση στις ΗΠΑ : Πρέπει να επιστραφούν όλα στην Ελλάδα


Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της αρχαίας Αθήνας του 5ος αιώνας π.Χ. θα έχει δεκάδες από τα καλύτερα βάζα του να εμφανίζονται σε έκθεση αυτό το καλοκαίρι στο Μουσείο Τέχνης του Τολέδο.

Ο ανώνυμος καλλιτέχνης, γνωστός ως Ζωγράφος του Βερολίνου, δημιούργησε «μερικά από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της κλασικής αρχαιότητας», δήλωσε ο Adam Levine, ο συνεργάτης του μουσείου στην αρχαία τέχνη.

Η έκθεση "Ο ζωγράφος του Βερολίνου και ο κόσμος του: Αθηναϊκά βάζα-ζωγραφική στον πρώιμο πέμπτο αιώνα π.Χ.".

«Μερικές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσω πόσο σπουδαία είναι τα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να υπερβάλλω για το πόσο συναρπαστικά είναι αυτά τα αγγεία».
"Είναι εξαιρετικά έργα τέχνης: η τεχνική, η δεξιότητα, το σχέδιο. Ο καλλιτέχνης είναι λαμπρός. Μερικές φορές είναι γνωστός ως «ζωγράφος της χάριτος». "
"Αλλά αυτή η έκθεση δεν είναι μόνο για τους λάτρεις της τέχνης, αλλά και για τους λάτρεις της ιστορίας," είπε ο Λεβέν.

Ο καλλιτέχνης έζησε μερικές από τις πιο κρίσιμες στιγμές της πρώιμης ιστορίας της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των Περσικών Πολέμων, την ανατροπή της αθηναϊκής τυραννίας και την εγκαθίδρυση της πρώτης δημοκρατίας, δήλωσε ο Λέβιν.

"Αυτά τα κομμάτια είναι έγγραφα μερικών από τις πιο σημαντικές στιγμές στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας", είπε.

Ο Ζωγράφος του Βερολίνου έλαβε το ψευδώνυμό του από έναν μελετητή που αναγνώρισε τα έργα του - συμπεριλαμβανομένου ενός σε ένα μουσείο στο Βερολίνο της Γερμανίας - ως έργο ενός μοναδικού καλλιτέχνη με μοναδικό στυλ.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει 84 αρχαία ελληνικά αγγεία και αγαλματίδια συμπεριλαμβανομένων 50 τεμαχίων που αποδίδονται στον Ζωγράφο του Βερολίνου, διαρκεί μέχρι την 1 Οκτωβρίου. Η είσοδος είναι $10, δωρεάν για τους φοιτητές.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Μουσείο Τέχνης του Princeton.

Τα κομμάτια είναι δανεισμένα από μερικά από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, όπως το Μουσείο του Λούβρου, το Βρετανικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, τα Μουσεία του Βατικανού και το Μουσείο J. Paul Getty. 
Αλλά πρέπει να επιστραφούν όλα στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA

Τα νερά των φυσικών ή ιαματικών πηγών είναι νερά, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Είναι εμπλ...