MythologyMythologyDocumentariesFestivalspersonswarsBeutiful HellasArtFun

25.3.17

Διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος

Το Λύκειo Επιδαύρου είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, ένα διεθνές κέντρο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και θα απευθύνεται σε φοιτητές/τριες των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής, σε σπουδαστές/τριες και απόφοιτους των Ακαδημιών Θεάτρου και των Δραματικών Σχολών από όλον τον κόσμο.


Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στόχος του η έρευνα του αρχαίου δράματος (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα) σε βιωματικό επίπεδο, η οποία θα περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, καλλιτεχνικές “σχολές”, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις – από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο πειραματικές.

Τα αποτελέσματα του ολοκληρωμένου ερευνητικού και μαθησιακού προγράμματος θα παρουσιάζονται στο τέλος κάθε περιόδου, σε ειδικές εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό και ενταγμένες στο γενικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Ειδικότερα, το Λύκειο Επιδαύρου θα περιλαμβάνει κύκλους μαθημάτων, σύντομα σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και άλλες δράσεις που θα γίνονται σε διάφορα μέρη στη γύρω περιοχή, ειδικά επιλεγμένα για τους σκοπούς αυτού του θεσμού (αρχαία θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους, φυσικά τοπία, σχολεία), σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς διαχείρισης

Δηλώστε Συμμετοχή
Ατομική αίτηση | Ομαδική αίτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA

Τα νερά των φυσικών ή ιαματικών πηγών είναι νερά, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Είναι εμπλ...