MythologyMythologyDocumentariesFestivalspersonswarsBeutiful HellasArtFun

22.1.17

Φύσκος, Τουρκία

Η Φύσκος (σήμερα Μαρμαρίς ή η Μαρμαρίδα) είναι παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο και λίμανι στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου. Ανήκει στην επαρχία Μούγλων. Η πόλη το 2012 είχε 34.047 κατοίκους ενώ η περιφέρεια Μαρμαρίς είχε 83.081 κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται απέναντι από τη Ρόδο.



 Αν και δεν είναι βέβαιο πότε ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ., η περιοχή ήταν γνωστή ως Φύσκος ήταν τμήμα της Καρίας.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Ηρόδοτο, υπήρχε ένα κάστρο στο χώρο από το 3000 π.Χ..

Το 334 π.Χ., στη Καρία εισέβαλε ο Μέγας Αλέξανδρος και το κάστρο της πόλης πολιορκήθηκε. Οι 600 κάτοικοι της πόλης συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν καμία πιθανότητα ενάντια στην εισβολή του στρατού και έκαψαν τα τιμαλφή τους στο κάστρο πριν διαφύγουν προς τους λόφους με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Ο Μέγας Αλέξανδρος γνώριζε πολύ καλά την στρατηγική αξία του κάστρου, και επισκεύασε τα κατεστραμμένα κτίρια για να στεγάσει μερικές εκατοντάδες στρατιώτες πριν ο κύριος στρατός επιστρέψει στο σπίτι του. 

Marmaris Castle
Στην πόλη στρατοπέδευσε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής κατά την εκστατεία του για την κατάκτηση της Ρόδου το 1522, η οποία ανήκε στους Ιωαννίτες Ιππότες.
Η πόλη καταστράφηκε από σεισμό το 1957 και στη συνέχεια ξαναχτίστηκε. Η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα από τη δεκαετία του 1980 και μετά ως τουριστικός προορισμός. Σήμερα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό κατά μήκος της τουρκικής ριβιέρας στον οποίο λειτουργούν πέντε μαρίνες
Η σπηλιά στην περιοχή



Source/Photography/Bibliography
http://www.ancientencyclopedia.ga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA

Τα νερά των φυσικών ή ιαματικών πηγών είναι νερά, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Είναι εμπλ...