MythologyMythologyDocumentariesFestivalspersonswarsBeutiful HellasArtFun

6.11.16

Ανασκαφή στον τόπο σου!

'Όλη η Ελλάδα είναι ένας αρχαιολογικός χώρος, είναι αδύνατο να γίνει ανασκαφή παντού.

Το Ελληνικό κράτος εδώ και χρόνια ανασκάπτει κάποιες περιοχές, ενώ άλλες είτε τις αγνοεί τελείως, είτε ξεκινάει την ανασκαφή για λίγο χρονικό διάστημα, μετά την περιφρασει και έπειτα δεν ξανασχολείται.

Αυτό οφείλετε φυσικά στο γεγονός έλλειψης οικονομικών πόρων. αλλά και στα εκάστοτε συμφέροντα.

Πολλές φορές η αξιολόγηση ενός αρχαιολογικού χώρο δεν γίνετε  βάση της σημαντικότητάς  του αλλά καθαρά βάση του τι κέρδος θα φέρει στο κράτος.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικά ευρήματα, στην καλύτερη να παραμένουν θαμμένα. Στην χειρότερη να πέφτουν στα χέρια αρχαιοκαπήλων.

Για να αλλάξει αυτό, αυτά που μπορούμε να κάνουμε είναι λίγα. Αλλά αν δεν κάνεις τίποτα τότε οι πιθανότητες να αλλάξει θα είναι πάντα μηδενικές.

Έτσι θέτουμε έναν ακόμη στόχο ως Ancient Hellas. ο πρώτος μας στόχος είναι η επιστροφή αρχαιολογικών ευρημάτων από το εξωτερικό στην χώρα μας, (όπως ήδη θα ξέρουν αυτοί που παρακολουθούν την σελίδα μας ήδη έχουμε επαναπατρίσει αρκετά ευρήματα). Ως νέο στόχο θέτουμε την ανασκαφή αρχαιολογικών χώρων τους οποίος το κράτος δεν δίνει καμιά σημασία.

Αυτό φυσικά θα μπορέσει να υλοποιηθεί μόνο με την δική σας στήριξη.

Θέλουμε από εσάς να μας προτείνετε κάποιον αρχαιολογικό χώρο ή περιοχή με ενδείξεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του τόπου σας ο οποίος πιστεύετε ότι είναι σημαντικός και χρήζει ανασκαφής.

Για αρχή θα επιλέξουμε έναν χώρο και σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων (ή όποιας αρχαιολογικής υπηρεσίας) θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την ανασκαφή.

Φυσικά για να εισακουστούν οι επιθυμίες μας θα πρέπει να δυναμώσουμε όσο το δυνατών περισσότερο. 

Θέλουμε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να μας βοηθήσετε σε αυτήν την προσπάθεια μας.
Εγγραφείτε ΕΔΩ
Αφού εγγραφείτε πείτε μας είτε με μήνυμα είτε με σχόλιο στην ανάρτηση αυτήν τον χώρο που επιθυμείτε να γίνει ανασκαφή.

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάτε καθαρά από εσάς, καθώς εμείς ναι μεν έχουμε τις επαφές και την δυνατότητα αλλά απαιτείται η δικής στήριξη.

Ευελπιστούμε ο στόχος μας να πάρει σάρκα και οστά  μέσα στον επόμενο χρόνο..

Διαμοιράστε αυτήν την ανάρτηση σε όσους περισσότερους μπορείτε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

*Για όποιον κακοπροαίρετα σκέφτεται ότι αυτήν η προσπάθεια έχει προσωπικό κέρδος έχουμε να πούμε ναι πως έχει. Αλλά ο σκοπός μας είναι το κοινωνικό κέρδος. Το όποιο προσωπικό κέρδος μας είναι μηδαμινό και δεν θα αμαυρώναμε την σελίδα μας γιάυτό. Όπως σίγουρα ξέρετε υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι στο διαδίκτυο για να βγάλεις κέρδος, πολύ εύκολοι αρκεί να έχεις χάσει τον αυτοσεβασμό σου. 

1 σχόλιο:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA

Τα νερά των φυσικών ή ιαματικών πηγών είναι νερά, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Είναι εμπλ...