MythologyMythologyDocumentariesFestivalspersonswarsBeutiful HellasArtFun

7.11.16

Μέσα στην μάχη της Ισσού. 'Ενα Σκάκι αξίας $1,65 εκατομμυρίων

Για τους λάτρεις του σκακιού και της ιστορίας, υπάρχει ένα σκάκι του Οίκουε F.Μ. Rau Antiques στη Νέα Ορλεάνη προς πώληση για $ 1.650.000.



Ονομάστηκε μάχη της Ισσού, μετά τη δεύτερη μάχη του Μεγάλου Αλεξάνδρου που πολέμησε εναντίον του περσικού στρατού (και η πρώτη σύγκρουση με τον Δαρείο  ΙΙΙ) στις 5 Νοεμβρίου, 333 π.Χ., αυτό το εντυπωσιακό, σκάκι του 20ου αιώνα (25 1/2 "ευρύ Χ 25 1 / 2 ") θεωρείται εξαιρετικό έργο τέχνης που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όπως και σε πολλά άλλα ακριβά, έτσι κι αυτό το σκάκι έχει ένα μεγάλο αριθμό πολύτιμων λίθων. Εκτός από το ροζ ροδονίτη και πράσινο μαλαχίτη που περιλαμβάνει την επιφάνεια του σκάφους και τις βάσεις όλων των κομματιών, υπάρχουν περίπου 4 κιλά χρυσό 14Κ, 2,3 κιλά 24K χρυσό, 5 κιλά καθαρό ασήμι, 320 γραμμάρια λυχνίτη, μαργαριτάρια τυρκουάζ, ροζ χαλαζία και σμάλτο που κάνουν κάθε μέρος του σκακιού να λάμπει.
Πηγή









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA

Τα νερά των φυσικών ή ιαματικών πηγών είναι νερά, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Είναι εμπλ...