MythologyMythologyDocumentariesFestivalspersonswarsBeutiful HellasArtFun

19.8.16

Gold sealing ring of Aidonia / Χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι από το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων

Gold sealing ring. It represents a religious scene with the sacred dance of three women. It was found at the Mycenaean cemetery of Aidonia, near Nemea, and dates from the 15th century B.C.


Χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι, βρέθηκε μαζί με τα προηγούμενα δύο στον λάκκο 1 του θαλαμωτού τάφου 7,  στο μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων.
Η διάμετρος της σφενδόνης του είναι από 1,9 ως 3,1εκ και η εσωτερική διάμετρος του κρίκου από 1,65 ως 1,75εκ.  Έχει ελλειψοειδή σφενδόνη, διακοσμημένη στην περιφέρειά της κατά την περίκλεισττη τεχνική, στερεώνεται σε κρίκο που φέρει την ίδια σπάνια διακόσμηση. Σε αρκετά σημεία διατηρείται η ένθετη γαλάζια υαλόμαζα. Στη σφενδόνη εικονίζεται θρησκευτική σκηνή και σε αυτή την περίπτωση. Πιο συγκεκριμένα, τρεις γυναικείες μορφές με ιδιόμορφα σχηματοποιημένα κεφάλια (πιθανόν κιόλας να φορούν προσωπεία/ μάσκες) χειρονομούν ζωηρά ανάμεσα σε δύο διώροφα οικοδομήματα, που επιστέφονται και σε αυτή την περίπτωση με κέρατα καθοσιώσεως. Έχει εκφραστεί, επίσης, και η άποψη ότι ίσως πρόκειται για άνδρες που φορούν κράνη. Το έδαφος δηλώνεται με μια οδοντωτή γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ SPA

Τα νερά των φυσικών ή ιαματικών πηγών είναι νερά, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Είναι εμπλ...